4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες γραβιέρα
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές αλεύρι
¼ βούτυρο
1 φλιτζ. λευκό, ξηρό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά άνθος αραβοσίτου
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Β ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ Ή ΑΜΥΓΔΑΛΑ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΜIΛΦΕΪΓ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ...
ΑΡΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙ (Cordero a la Miel)...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΝΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Spaghetti Annalisa)...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ BOURBON...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Escargots a l’ amour)...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ (Η ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ) ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ...
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ...
Σαλάτα τομάτας και μοτσαρέλλα...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ CAJUN (Cajun Fettucini) ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
Αρνί καπαμά ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΨΑΡΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΤΟΝΟ Ή ΞΙΦΙΑ Ή ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 4 από 170  Επόμενη

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CORDON BLEU0 ψήφοι




 
Κλασική συνταγή της νοτιοανατολικής Γαλλίας που βασίζεται σε κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και ζαμπόν.
Υλικά
4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες γραβιέρα
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές αλεύρι
¼ βούτυρο
1 φλιτζ. λευκό, ξηρό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά άνθος αραβοσίτου
Εκτέλεση
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε εγκάρσια τα στήθη κοτόπουλου, χωρίς να χωρίσουν, αλλά να χωρούν από μια φέτα ζαμπόν και γραβιέρας. Τα ασφαλίζουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα πασπαλίζουμε σε μίγμα από αλεύρι και πάπρικα.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει κι απ’ τις δυο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να γίνει. Το βγάζουμε από το τηγάνι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες και το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο ίδιο τηγάνι αναμιγνύουμε τον ζωμό που απέμεινε με την κρέμα γάλακτος και το άνθος αραβοσίτου και αναδεύουμε καλά μέχρι σάλτσα να γίνει ομοιόμορφη και να δέσει.
4. Περιχύνουμε τα στήθη κοτόπουλου με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με ψητά ή ατμιστά λαχανικά.

Προηγούμενη Συνταγή 4 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.