1. Φτιάχνουμε ζωμό από τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και τις καραβίδες: Τις καθαρίζουμε και σοτάρουμε τα κεφάλια σε ελαιόλαδο, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε ένα λίτρο νερό. Προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κουταλάκι τριμμένο θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει ο ζωμός. 2. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα μακαρόνια άβραστα και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα σταδιακά το ζωμό, όπως κάνουμε με το ριζότο, δηλαδή κάθε φορά που πίνουν τα ζυμαρικά το υγρό, προσθέτουμε ακόμη μία κουτάλα ζωμό. Συνεχίζουμε μέχρι τα μακαρόνια να βράσουν αλ ντέντε. 3. Λίγο πριν βράσουν τα μακαρόνια, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μύδια και τα κυδώνια, και τα σκεπάζουμε μέχρι να ανοίξουν (πετάμε όσα δεν άνοιξαν). 4. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 16 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ναυσίθοος 27-01-2009 05:08:28
Σας νιώθω απόλυτα. Κι εγώ κάθε φορά που τη σκέφτομαι παθαίνω το ίδιο.
26-01-2009 04:07:17
Μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!!!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!