50 γρ σταφίδες
1 βολβός φινόκιο
1 μικρό κρεμμύδι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ κουκουνάρια
8 φρέσκες σαρδέλες ή από κονσέρβα, ξεπλυμένες
500 γρ μακαρονάκι ή κοχύλια
3 φιλέτα αντσούγας σε λάδι
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΝΝΕΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ...
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ...
Αστακός Βραστός ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ CAMEMBERT ΜΕ ΣOΣ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ (Ινδία) ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
Γαρίδες Σαγανάκι ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ ...
Ψαρονέφρι της Πλάκας ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
Μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας ...
Μπουγάτσα ...
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 15 από 422  Επόμενη

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ 0 ψήφοι




 
Οι φρέσκες σαρδέλες χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα από την αρχαιότητα. Τρώγονται στη σχάρα, ψητές, τηγανητές, ή μέσα σε ζυμαρικά για νοστιμότατες σάλτσες.
Υλικά

50 γρ σταφίδες
1 βολβός φινόκιο
1 μικρό κρεμμύδι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ κουκουνάρια
8 φρέσκες σαρδέλες ή από κονσέρβα, ξεπλυμένες
500 γρ μακαρονάκι ή κοχύλια
3 φιλέτα αντσούγας σε λάδι
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
Για τις φρέσκες σαρδέλες:
1. Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε νερό, σκεπασμένες σε ένα μικρό μπολ. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα το φινόκιο για 10 λεπτά. Φυλάμε το υγρό. Βγάζουμε το βολβό με μια πιρούνα, τον σκουπίζουμε καλά και τον ψιλοκόβουμε.
2. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. Ζεσταίνουμε το περισσότερο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό με μια κουτάλα από το νερό του φινόκιο.
4. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε μαζί με τα κουκουνάρια. Βράζουμε για 5 λεπτά. Ισιώνουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε μέσα. Βράζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας κάπου-κάπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε κι άλλο, βάζοντας κι άλλο νερό του φινόκιο, αρκετό για να μην κολλήσει.
5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και βράζουμε τις αντσούγες για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, λιώνοντας τες με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε στη σάλτσα από τις σαρδέλες. Για το ζυμαρικό:
1. Βράζουμε το νερό του φινόκιο που απέμεινε, προσθέτοντας περισσότερο νερό.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το σερβίρουμε με τυρί pecorino.

Προηγούμενη Συνταγή 15 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.