1 λευκή συναγρίδα βάρους 600 γρ ή οποιοδήποτε άλλο λευκό σφιχτό ψάρι
300 γρ μακαρόνι ή πέννες
1,75 φλιτζ τομάτες σε κονσέρβα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
l μίσχος σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι μαϊντανός
1 κλαράκι φρέσκος βασιλικός (ή λίγος ξηρός βασιλικός)
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ...
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ...
Κρύα μελιτζάνα πικάντικη ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Μελιτζάνες Ιμαμ-Μπαϊλντί ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ...
Σπαγγέτι με ντοματίνια ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΜΑΛΤΑΛΙΑΤΙ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 22 από 422  Επόμενη

ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ 3 ψήφοι




 

Υλικά

1 λευκή συναγρίδα βάρους 600 γρ ή οποιοδήποτε άλλο λευκό σφιχτό ψάρι
300 γρ μακαρόνι ή πέννες
1,75 φλιτζ τομάτες σε κονσέρβα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
l μίσχος σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι μαϊντανός
1 κλαράκι φρέσκος βασιλικός (ή λίγος ξηρός βασιλικός)
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι, αφαιρούμε τα εντόσθια, το κόβουμε σε φιλέτα και αφαιρούμε το δέρμα. Κόβουμε τα φιλέτα σε αρκετά μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά, τα ψιλοκόβουμε όλα και τα τηγανίζουμε απαλά με λάδι σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα κομμάτια από το ψάρι, τα τηγανίζουμε απαλά για λίγα λεπτά και μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τις στραγγισμένες και κομμένες τομάτες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστη. Προσθέτουμε the κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το υγρό να μειωθεί ουσιαστικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε the ζυμαρικό σε πολύ νερό αλατισμένο που βράζει ζωηρά. Όταν το ζυμαρικό θέλει ακόμη λίγα λεπτά για να γίνει, επαναφέρουμε τα κομμάτια του ψαριού στη σάλτσα τομάτας στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε το ζυμαρικό al dente, βάζοντας από πάνω τη σάλτσα από το ψάρι.

Προηγούμενη Συνταγή 22 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

 08-03-2009 22:03:25

λευκη συναγριδα δεν υπαρχει,κανω εμποριο ελληνικων ψαριων και εχω καιιχθυοπωλειο!!η συναγριδα και γενικα τα πρωτα ψαρια(φαγγρι,σαργος,σκαθαρι,τσαουσι...)ειναι καλο να τα τρωμε οσο μπορουμε με λιγοτερα μυρωδικα,γιατι η γευση τους ειναι ξεχωριστη και ειναι καλο να την γνωρισουμε για να ξερουμε και τι τρωμε οταν βγαινουμε εξω στις ψαροταβερνες,(εισαγωγης για ντοπια)επισης τρωμε ψαρι για να φαμε ψαρι και οχι σαλτσα,ειναι ξεχωριστο απο μονο του!!

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.