500 γρ. φετουτσίνια
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί ή περισσότερο
1 φλιτζ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 φλιτζ. τομάτες κομμένες σε κύβους
1 δαφνόφυλλο
1/4 κουταλάκι σπόροι μάραθου φρεσκοαλεσμένοι
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι μαύρο τριμμένο κατά τη γεύση (περίπου 1/8 κουταλάκι)
πιπέρι καγιέν κατά τη γεύση (περίπου 1/4 κουταλάκι)
12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, κομμένες
2 κουταλιά κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1 κουταλιά υπερπαρθένο ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο και λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τοματοπολτός (προαιρ.)
500 γρ. χτένια φρέσκα, στραγγισμένα αλλά όχι ξεπλυμένα
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΥΑ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
Γαλέος με πιπεριές ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Escargots a l’ amour)...
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΜΑΓΚΟ ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΧΑΡΑΣ ...
Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΧΑΤ (Luohan Daxia) ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
MΑΚΑΡΟΝΙ JAMBALAYA ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
Μακαρονάκι με σουπιές και σπανάκι ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
Τηγανητό τυρί camembert με σoς από ακτινίδια και ανανά ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
Κοτόπουλο με αμύγδαλα ...
Tira mi su...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
Μακαρόνια με Σάλτσα Ντομάτα ...
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ...
Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Φλογέρες ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 184 από 422  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ 0 ψήφοι




 
Η σάλτσα αυτή προέρχεται από την Προβηγκία και αποτελεί την πολύ ελαφριά όψη της γαλλικής κουζίνας, όπου, αντί για σοτάρισμα σε λάδι ή βούτυρο, η σάλτσα γίνεται αφήνοντας τα λαχανικά να "ιδρώσουν" σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποδίδει όμως τις λεπτές γεύσεις τους, ενώ προσθέτοντας προς το τέλος λίγο πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο τις δυναμώνουμε κατά πολύ.
Υλικά

500 γρ. φετουτσίνια
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί ή περισσότερο
1 φλιτζ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 φλιτζ. τομάτες κομμένες σε κύβους
1 δαφνόφυλλο
1/4 κουταλάκι σπόροι μάραθου φρεσκοαλεσμένοι
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι μαύρο τριμμένο κατά τη γεύση (περίπου 1/8 κουταλάκι)
πιπέρι καγιέν κατά τη γεύση (περίπου 1/4 κουταλάκι)
12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, κομμένες
2 κουταλιά κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1 κουταλιά υπερπαρθένο ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο και λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τοματοπολτός (προαιρ.)
500 γρ. χτένια φρέσκα, στραγγισμένα αλλά όχι ξεπλυμένα
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Χύνουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τις τομάτες, την πιπεριά, το δαφνόφυλλο, το μάραθο, το μοσχοκάρυδο, το μαύρο πιπέρι και το καγιέν. Βάζουμε περισσότερο κρασί, αν χρειάζεται. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
3. Μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, την κάπαρη, το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και βράζουμε για 3 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Αν θέλουμε παχύτερη σάλτσα, ανακατεύουμε με τον τοματοπολτό.
4. Προσθέτουμε τα χτένια στη σάλτσα και βράζουμε απαλά σε πολύ χαμηλή φωτιά (ποσάρουμε) μέχρι να γίνουν στέρεα και αδιαφανή (τα μικρότερα χτένια παίρνουν περίπου 2-3 λεπτά, ενώ τα μεγαλύτερα λίγο περισσότερο. Αν τα χτένια είναι πολύ μεγάλα, μπορούμε να τα κόψουμε στα τέσσερα, για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος.)
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό (το υπο-βράζουμε.)
6. Ακριβώς πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε ανακατεύοντας το βασιλικό και το μαϊντανό στη σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 184 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.