500 γρ φετουτσίνια με λεμόνι και κόλιαντρο
1/3 φλιτζ χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ τομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη
4 κουταλάκι ελαιόλαδο
500 γρ φιλέτα από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές φύλλα φρέσκου κόλιαντρου ψιλοκομμένα
κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ GRAND MARNIER (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΗΚΟΝ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΚΡΟΚΟΥ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΚΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΒΟΤΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ. ΚΑΡΥΔΙΑ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝTOMATEΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
Αρνί με πατάτες στο φούρνο ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΊΔΕΣ ...
...
ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΡΕΤΟ ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
Μοσχάρι με Πιπεριές ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 185 από 422  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ 2 ψήφοι




 
Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λυθρίνι και ασφαλώς προέρχεται από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και φρέσκος κόλιαντρος είναι πράγματα που περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο πιάτο. Αλλά το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη; Τα συστατικά αυτά αντικατοπτρίζουν την ισπανική επίδραση στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο και το κόλιαντρο στο Μεξικό, αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους έχει πια ξεχαστεί.
Υλικά

500 γρ φετουτσίνια με λεμόνι και κόλιαντρο
1/3 φλιτζ χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ τομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη
4 κουταλάκι ελαιόλαδο
500 γρ φιλέτα από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές φύλλα φρέσκου κόλιαντρου ψιλοκομμένα
κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Χύνουμε το χυμό γλυκολέμονου σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Βγάζουμε το σκέπασμα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για 3 ακόμη λεπτά και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα και ποσάρουμε απαλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις το ψάρι γίνει, ρίχνουμε ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κόλιαντρο στη σάλτσα.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό (Βλ. σημ. παρακάτω).
5. Ρίχνουμε κουταλιές από σάλσα πάνω στο ζυμαρικό, γαρνίρουμε με κλαράκια κόλιαντρου και φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στήθος κοτόπουλου αντί για λυθρίνι
- θα χρειαστεί 8-10 λεπτά παραπάνω για να γίνει). Η Σάλσα Βέρακρουζ είναι έξοχη με λαχανικά στη σχάρα ή στον ατμό, όπως κολοκυθάκια ή φασολάκια φρέσκα.

Προηγούμενη Συνταγή 185 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.