500 γρ. κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
125 γρ. προσούτο κομμένο σε φέτες και μετά σε λωρίδες του 1,5 εκ.
1,5 φλιτζ. μπιζέλι αποψυγμένο
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αβγού
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
πιπέρι λευκό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Αρνί με αρακά ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ GARAM ASSAM (ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ) ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Μακαρονάδα Αλφρέντο...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΠΡΙ ΑΝ ΚΡΟΥΤ (BRIE EN CROUTE) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΨΑΡΙ ΜΠΙΑΝΚΟ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΑΛΑ ΣΟΡΕΝΤΙΝΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΑΒΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
Φετουτσίνια με καπνιστό σολωμό (Ι) ...
Μπουρανί (Σμυρνέϊκο) ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 32 από 57  Επόμενη

Σαλάτα ζυμαρικού Αλφρέντο 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
125 γρ. προσούτο κομμένο σε φέτες και μετά σε λωρίδες του 1,5 εκ.
1,5 φλιτζ. μπιζέλι αποψυγμένο
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αβγού
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το λάδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπιζέλι και το προσούτο και το βάζουμε στην άκρη.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμιγνύουμε την κρέμα με τους κρόκους αβγών. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να αναμιχθούν καλά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να γίνει κάπως παχύρρευστο, για 5-7 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 32 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.