500 γρ. ζυμαρικά από σιτάρι ολικής άλεσης ή χρωματιστές πένες 1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 450 γρ. μοτσαρέλα 6 φυλλαράκια βασιλικού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο
Εκτέλεση
• Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε καλά. Τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα ανακατεύετε καλά με το μισό λάδι. Αφήνετε τα ζυμαρικά να κρυώσουν. • Κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια και τις προσθέτετε στα ζυμαρικά. Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και ρίχνετε το μείγμα στη σαλατιέρα. • Λίγο προτού σερβίρετε, κόβετε τη μοτσαρέλα σε κύβους επάνω σ' ένα ξύλο κοπής. Σκορπίζετε το τυρί στη σαλάτα και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνταγή 31 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!