1/3 φλιτζ. καλαμποκέλαιο 500 γρ. μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon 2 κουταλιές ξύδι 1 κουταλιά αλάτι πιπέρι κατά τη γεύση 250 γρ. κοχύλια βρασμένα,, κρυωμένα και στραγγισμένα 4 καρδιές αγκινάρας κομμένες στα τέσσερα (από κονσέρβα ή κατεψυγμένες) 1/2 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ψιλές λωρίδες 1/2 μαύρες ελιές κομμένες 1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες, ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και, μετά από λίγο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τελευταία τη μουστάρδα. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τις γαρίδες, το ζυμαρικό, τις αγκινάρες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να καλυφθούν. Σκεπάζουμε τη σαλάτα και την παγώνουμε για 1 ώρα.
Συνταγή 53 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!