1/2 φλιτζ. φρέσκα τρίμματα ψωμιού
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 αβγό
1/2 φλιτζ. χυμός κοτόπουλου, φρέσκος ή από κύβο ή από κονσέρβα
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
450 γρ. μικρά λευκά κρεμμυδάκια αποψυγμένα
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
800 γρ. ντοματοπολτός από κονσέρβα
500 γρ. λιγκουίνια
450 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες από κονσέρβα με το χυμό τους
τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ GRAND MARNIER (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ...
ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΣΑΡΠΕΣ ΨΗΤΕΣ ...
Γαρίδες Ψητές ...
Φρέσκα χτένια τηγανητά ...
ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ(Πένες με «θυμωμένη» σάλτσα τσίλι) ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, TΟΝΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ, ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
Πάστα με Broccoli ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛOΜΟ CAJUN ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΚΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
Κεφτεδάκια ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΟΝΤΙΝΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Σικελία) ...
...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 80 από 124  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΕΝΓΚΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1/2 φλιτζ. φρέσκα τρίμματα ψωμιού
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 αβγό
1/2 φλιτζ. χυμός κοτόπουλου, φρέσκος ή από κύβο ή από κονσέρβα
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
450 γρ. μικρά λευκά κρεμμυδάκια αποψυγμένα
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
800 γρ. ντοματοπολτός από κονσέρβα
500 γρ. λιγκουίνια
450 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες από κονσέρβα με το χυμό τους
τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε τα τρίμματα ψωμιού, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον κιμά και αναμιγνύουμε καλά. Με 1 κουταλιά τη φορά φτιάχνουμε κεφτέδες από το μίγμα.
2. Σε μια χύτρα των 5-6 λίτρων ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τους συχνά, για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν από όλες τις μεριές. Τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με ένα τρυπητό κουτάλι.
3. Προσθέτουμε στη χύτρα επί πλέον λάδι, αν απαιτείται, μέχρι να είναι 2 κουταλιές και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον τοματοπολτό, τις ντομάτες με το χυμό τους, το κρασί, το ζωμό, το βασιλικό, το θυμάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και σπάζουμε τις ντομάτες με ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι. Αφήνουμε να πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο, μέχρι η σάλτσα να πήξει κατά τι, για 45 λεπτά περίπου.
4. Προσθέτουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας προσεκτικά τα λευκά κρεμμυδάκια και τις ελιές. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν. Απλώνουμε από πάνω τους κεφτέδες. Βάζουμε επί πλέον παρμεζάνα στα πιάτα, αν θέλουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 80 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.