200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
4 φέτες προσούτο
8 φέτες λευκό ψωμί 2 ημερών μόνο η ψίχα
βούτυρο για άλειμμα
2-3 αβγά
3 κουταλιές γάλα
φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς
1 κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη
400 γρ. κονσέρβα με ξεφλουδισμένες ντομάτες
2 κουταλιές ντοματοπολτός
3 κουταλιές νερό
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΝΕΚΤΑΡ ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ...
ΠΕΣΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ...
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ...
...
ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ - Riso con Basilico e Pomodori...
ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΘΕΡΜΙΔΟΡ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΡΦΡΑΙΝΤ ΜΕ ΣΟΣ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...

Συνταγές » τυρί,αυγά
Προηγούμενη Συνταγή 10 από 30  Επόμενη

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ 1 ψήφοι




 
Ένας πεντανόστιμος τρόπος σερβιρίσματος της μοτσαρέλας – το τυρί τραβιέται έξω σε λιωμένους σπάγκους καθώς δαγκώνουμε το σάντουιτς.
Υλικά

200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
4 φέτες προσούτο
8 φέτες λευκό ψωμί 2 ημερών μόνο η ψίχα
βούτυρο για άλειμμα
2-3 αβγά
3 κουταλιές γάλα
φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς
1 κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη
400 γρ. κονσέρβα με ξεφλουδισμένες ντομάτες
2 κουταλιές ντοματοπολτός
3 κουταλιές νερό
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, νερό, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρυώνουμε λίγο τη σάλτσα, τη λιώνουμε στο μπλέντερ ή την περνάμε από σήτα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.
2. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες όσο πιο μεγάλες γίνεται. Αν το τυρί είναι ένα τετράγωνο κομμάτι, το κόβουμε σε 8 φέτες. Κόβουμε γύρω-γύρω τις φέτες από το προσούτο στο ίδιο μέγεθος με το τυρί.
3. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ψωμί και με το τυρί και το προσούτο φτιάχνουμε 4 σάντουιτς, πιέζοντας καλά τις ακμές ώστε να ενωθούν. Αν θέλουμε, στο σημείο αυτό, μπορούν να κοπούν στη μέση. Τα καλύπτουμε με πλαστικό φύλλο και τα παγώνουμε.
4. Κτυπάμε ελαφρά τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση σε ένα ρηχό σκεύος.
5. Βουτάμε προσεκτικά τα σάντουιτς στο μίγμα αβγών και γάλακτος μέχρι να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε στην άκρη να στραγγίξουν για λίγα λεπτά, αν γίνεται.
6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα, μέχρι μόλις να αρχίσει να καπνίζει ή μέχρι ένας κύβος ψωμιού να γίνεται σκούρος χρυσός σε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Τηγανίζουμε τα σάντουιτς τμηματικά μέχρι να γίνουν σκούρα χρυσά κι από τις δυο πλευρές. Τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα διατηρούμε ζεστά. Σερβίρουμε τα σάντουιτς ζεστά με την (ξαναζεσταμένη) σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς και γαρνιρισμένα με μαϊντανό.

Προηγούμενη Συνταγή 10 από 30  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.