2 κουταλιές σησαμέλαιο ανατολίτικο 2 κουταλιές φυτικό έλαιο 2 κουταλιές σούπας λευκός κόλιανδρος 2 κουταλιές σπόροι κύμινου τριμμένοι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένος 1 κουταλιά σπόροι μαύρη μουστάρδα 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα 30 μεγάλες γαρίδες (1-1/4 λίβρες), που ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες 1/2 φλιτζάνι χυμός ροδιών 1 κουταλιά κόκκινο ξύδι 1 κουταλάκι αλάτι 250 γρ. σίκορι, χωρίς τους σκληρούς μίσχους, με το φυλλώδες μέρος σχισμένο σε κομμάτια 5 εκ. (2 στοιβαγμένα φλιτζάνια) περικάρπια και σπόροι από 1/4 μεγάλο ή 1/2 μικρό ρόδι (περίπου 2 κουταλιές)
Εκτέλεση
1. Σε μια χύτρα των 30 εκ. αναμιγνύουμε 1 κουταλιά σησαμέλαιο με το φυτικό έλαιο, τους σπόρους κόλιανδρου, το κύμινο, το πιπέρι και τους σπόρους μαύρες μουστάρδας. Τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες και μαγειρεύουμε γυρίζοντας και ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή έως ότου οι γαρίδες γίνουν αδιαφανείς. 2. Μειώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε το χυμό ροδιού, το ξύδι και το αλάτι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και ξύνοντας τον πυθμένα της χύτρας για 1 λεπτό. Ανακατώστε στην παραμονή πετρέλαιο σουσαμιού. Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι σίκορι σε κάθε πιάτο. Βάζουμε από πάνω και ψιλοβρέχουμε με σάλτσα γύρω από το πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω το περικάρπιο και τους σπόρους από το ρόδι.
Συνταγή 119 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!