1 αστακός 1,5-2 κιλά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
4 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές τοματοπολτός
500 γρ σπαγετίνι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛ ΑΥΓΟΥ (Pork Chow Mein) ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ...
Κοτόπουλο Κοκκινιστό ...
Μπουρανί (Σμυρνέϊκο) ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
Σάλτσα σπαγγέτι με γαρίδες και κοτόπουλο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ...
Αρνί με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, TΟΝΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ, ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ...
Πάστα με Broccoli ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΤΣΟΤΣΑΡΑ ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 410 από 422  Επόμενη

Αστακός Παστιτσάδα 6 ψήφοι




 
Στη συνταγή αυτή αντί για αστακό μπορούν προφανώς να χρησιμοποιηθούν γαρίδες, καραβίδες ή καβούρια.
Υλικά
1 αστακός 1,5-2 κιλά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
4 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές τοματοπολτός
500 γρ σπαγετίνι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τον αστακό σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και το οποίο πρέπει να τον σκεπάζει τελείως, και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά ως 1 ώρα.Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε,περνάμε το ζωμό από πολύ λεπτό κόσκινο και τον διατηρούμε. Βγάζουμε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το κόβουμε σε κομμάτια.
2. Για τη σάλτσα, τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Αφού τσιγαριστούν τα σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε το μισό από το ζωμό του αστακού και σιγοβράζουμε.`Οταν στίψει, προσθέτουμε τον τοματοπολτό, τον αστακό και τον υπόλοιπο ζωμό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει ο αστακός και να στίψει τελείως από νερό.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα και το σερβίρουμε ζεστό.

Προηγούμενη Συνταγή 410 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.