1 κούπα φάβα σπασμένη
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κ.σ. αλεύρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ (Crema formaggio all' aglio)...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
Μπραντάδα ...
Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ...
ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ...
ΠΟΥΡΕΣ ...
Γαρίδες βραστές ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΥΓΑ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ...
ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΓΛΥΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΣΥΚΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
Γαριδοσαλάτα ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ...
Κουλούρια Κανέλλας ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Συνταγή 1 από 33  Επόμενη

FALAFEL0 ψήφοι




 
Το φαλάφελ είναι μια γνωστή συνταγή σε όλη τη Μέση Ανατολή. Λέγεται όμως πως στην Αίγυπτο υπάρχουν τα καλύτερα φαλάφελ, αφού οι Αιγύπτιοι καλλιεργούν τη φάβα, που είναι το κύριο συστατικό του φαγητού, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στους δρόμους του Καΐρου υπάρχουν διάσπαρτοι υπαίθριοι πάγκοι όπου οι περαστικοί μπορούν να βρουν ζεστά φρεσκοφτιαγμένα φαλάφελ μέσα σε πίτα.
Υλικά
1 κούπα φάβα σπασμένη
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κ.σ. αλεύρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη φάβα αποβραδίς σε κρύο νερό. Ύστερα τη βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε μπαλίτσες που τις πατάμε ελαφρά για γίνουν πιο επίπεδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Συνήθως συνοδεύεται με φέτες λεμονιού και ταχίνι.

Συνταγή 1 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.