2 μεγάλα κολοκύθια
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ ...
ΚUSHARY...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΣΠΕΣΙΑΛ ...
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
Φετουτσίνια με σπαράγγια και γαρίδες ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΟΦΟΥ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
Santan (Γάλα καρύδας)...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΣΜΟΥΤΙ ΤΑΤΟΡΣ (Smutty tators)...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
Φετουτσίνια με χτένια ...
ZUPA OGORKOWA...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ...
Αντζέμ πιλάφι ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ...
CHOCO BROWNIE ...
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
Madras Curry...
ΜΙΚΡΑ ΝΙΟΚΙ (Galuska) ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Προηγούμενη Συνταγή 3 από 33  Επόμενη

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ1 ψήφοι




 
Τα κολοκύθια είναι λαχανικά με πολλή υγρασία και όχι σκληρά, δηλαδή ιδανικά για ψιλοτηγάνισμα. Αν θέλουμε να τα νοστιμίσουμε κι άλλο, προσθέτουμε 1/4–1/2 κουταλάκι πάστα τσίλι με το τζίντζερ ή λίγη χόιζιν σος στο ρυζόκρασο.
Υλικά
2 μεγάλα κολοκύθια
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
Εκτέλεση
1. Ξακρίζουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε διαγώνια σε φέτες πάχους 5-6 εκ.
2. Προθερμαίνουμε το γουόκ ή τη χύτρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι σχεδόν να καπνίσει. Προσθέτουμε το λάδι γυρίζοντας το σκεύος.
3. Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτουμε το τζίντζερ και ψιλοτηγανίζουμε μέχρι να ευωδιάσει. Προσθέτουμε τα κολοκύθια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη. Ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε ανακατεύοντας το ρυζόκρασο ή το σέρι.
4. Ψιλοτηγανίζουμε τα κολοκύθια μέχρι να γίνουν σκουροπράσινα και τρυφερά τραγανά (περίπου για 3 λεπτά συνολικά. Τα σερβίρουμε καυτά.

Προηγούμενη Συνταγή 3 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.