2 κουταλιές φυστικέλαιο ή φυτικό λάδι για ψιλοτηγάνισμα
2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι πάστα τσίλι
1/2 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
250 γρ. περίπου φρέσκο σπανάκι ξεπλυμένο και στεγνωμένο (κατά προτίμηση μικρό)
1/4 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλάκι σησαμέλαιο ασιατικό
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση (προαιρ.)
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΟΣ ΤΑΡΤΑΡ...
ΣΑΛΑΤΑ PANZANELLA...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
Λαπάς ...
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΠΑΠΙΑΣ...
ΓΚΑΡΑΜ ΑΣΣΑΜ...
Μύδια μαρινάτα με κάρι ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
Παντεσπάνι ...
ΣΑΛΑΤΑ WALDORF...
NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ ...
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
ΚUSHARY...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΣΠΕΣΙΑΛ ...
Φετουτσίνια με σπαράγγια και γαρίδες ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Προηγούμενη Συνταγή 5 από 33  Επόμενη

ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ0 ψήφοι




 
Tο απλό αυτό σπανάκι δένει ωραία με μπριζόλα. Όπως πάντα, το αλατοπίπερο είναι θέμα προσωπικής γεύσης. Είμαστε ελεύθεροι να μειώσουμε το αλάτι ή/και το σκόρδο ή να αυξήσουμε το σπανάκι στα 360 γρ. Αν βέβαια είμαστε λάτρεις του σκόρδου, μπορούμε πάντα να βάλουμε περισσότερο!
Υλικά
2 κουταλιές φυστικέλαιο ή φυτικό λάδι για ψιλοτηγάνισμα
2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι πάστα τσίλι
1/2 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
250 γρ. περίπου φρέσκο σπανάκι ξεπλυμένο και στεγνωμένο (κατά προτίμηση μικρό)
1/4 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλάκι σησαμέλαιο ασιατικό
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Έχοντας όλα τα συστατικά μας κοντά στην εστία, προθερμαίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι, στριφογυρίζοντάς το, ώστε να απλωθεί μέχρι το μέσο ύψος του γουόκ περίπου. Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο, την πάστα τσίλι και αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι το σκόρδο να ευωδιάσει.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτέ, μέχρι τα φύλλα μόλις να μαραθούν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το ασιατικό σησαμέλαιο (Σημ. Αν δεν έχουμε ήδη μετρήσει τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο, μετακινούμε το γουόκ σε μια κρύα εστία ενώ μετράμε, και μετά το επαναφέρουμε στη ζεστή εστία). Πασπαλίζουμε το σπανάκι με λίγο μαύρο πιπέρι, αν θέλουμε, Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 5 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.