Tο απλό αυτό σπανάκι δένει ωραία με μπριζόλα. Όπως πάντα, το αλατοπίπερο είναι θέμα προσωπικής γεύσης. Είμαστε ελεύθεροι να μειώσουμε το αλάτι ή/και το σκόρδο ή να αυξήσουμε το σπανάκι στα 360 γρ. Αν βέβαια είμαστε λάτρεις του σκόρδου, μπορούμε πάντα να βάλουμε περισσότερο!
Υλικά
2 κουταλιές φυστικέλαιο ή φυτικό λάδι για ψιλοτηγάνισμα
2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι πάστα τσίλι
1/2 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
250 γρ. περίπου φρέσκο σπανάκι ξεπλυμένο και στεγνωμένο (κατά προτίμηση μικρό)
1/4 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλάκι σησαμέλαιο ασιατικό
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Έχοντας όλα τα συστατικά μας κοντά στην εστία, προθερμαίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι, στριφογυρίζοντάς το, ώστε να απλωθεί μέχρι το μέσο ύψος του γουόκ περίπου. Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο, την πάστα τσίλι και αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι το σκόρδο να ευωδιάσει.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτέ, μέχρι τα φύλλα μόλις να μαραθούν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το ασιατικό σησαμέλαιο (Σημ. Αν δεν έχουμε ήδη μετρήσει τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο, μετακινούμε το γουόκ σε μια κρύα εστία ενώ μετράμε, και μετά το επαναφέρουμε στη ζεστή εστία). Πασπαλίζουμε το σπανάκι με λίγο μαύρο πιπέρι, αν θέλουμε, Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 5 από 33
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!