4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. πανσέτα ή μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά σκόρδο τεμαχισμένο
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση
1 κουταλάκι νιφάδες τσίλι
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
4 ψητές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές χοντροκομμένος βασιλικός
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε την πανσέτα και σοτάρουμε μέχρι να γίνει τραγανή και σκούρα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ½ ως 1 λεπτό, μέχρι να ευωδιάσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες, τις νιφάδες τσίλι, το αλάτι salt και το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν και να γίνουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 6 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!