1 κουταλιές ελαιόλαδο,
500 γρ. μεγάλες, ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες
2 φλιτζ. ανανάς κομμένος σε κύβους
2 φλιτζ. παπάγια ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
350 ml χυμός πορτοκαλιού
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
4 κουταλάκια κορνφλάουρ
1/3 φλιτζ. φρέσκα φύλλα κολίαντρου κομμένα
500 γρ. μακαρονάκι ή κοχύλι βρασμένο και στραγγισμένο
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Τις βγάζουμε
από την κατσαρόλα και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε τον ανανά, την παπάγια, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη,
το αλάτι και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το ξύδι
με το κορνφλάουρ, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε
το μίγμα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, ή ώσπου να
γίνει παχύρρευστο, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
3. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και
βράζουμε για 1 λεπτό ή ώσπου να ζεσταθεί καλά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το φρέσκο κολίαντρο.
4. Σερβίρουμε πάνω στο βρασμένο ζυμαρικό.
Συνταγή 4 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
fotini 04-10-2009 06:40:24
πολυ ωραια συνταγη αν το ειχαμε και ετοιμο μπροστα μας θα ηταν το ιδανικο ευχαριστω
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!