Στο παρόν πιάτο χρησιμοποιούμε την εξής τεχνική: Προβράζουμε το ζυμαρικό, δηλ. το βγάζουμε από την φωτιά λίγα λεπτά
πριν ολοκληρωθεί το βράσιμό του, και, μόλις η (νερουλή) σάλτσα είναι έτοιμη, τα αναμιγνύουμε και συνεχίζουμε το
βράσιμο για λίγα ακόμη λεπτά. Έτσι το ζυμαρικό απορροφά όλη την ωραία γεύση της σάλτσας.
1. Προβράζουμε το ζυμαρικό και το κρυώνουμε με τρεχούμενο κρύο νερό (για να διακοπεί τελείως το βράσιμο.) 2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε και σοτάρουμε το σκόρδο (προσοχή, να μην το κάψουμε.) Ρίχνουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Ελέγχουμε το αλάτι (προσοχή, το τυρί που θα μπει στη συνέχεια είναι ήδη αλμυρό.) Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά. Ελέγχουμε ξανά, προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί, αν χρειάζεται, και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. 3. Στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Αναμιγνύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε καυτό το φαγητό.
Συνταγή 227 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
katerina 03-12-2008 10:21:33
oles oi syntages einai telies
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!