1 κιλό φρέσκα καλαμάρια ή θράψαλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
3-4 κομματάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο λεμόνι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΝΤΙΠ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ OLD BAY ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ...
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΡΑΓΚΟΥ ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΟΜΙ (Lomi Salmon) ...
Αρνάκι Φρικασέ ...
Φιλέτα μόσχου μαρινάτα με κόκκινο κρασί και τσίλι ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
Κοκορέτσι ...
ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
Μακαρονάδα από στρείδια ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ...
ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΒΑ...
ΠΟΛΕΝΤΑ-ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΥΛΟΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 22 από 137  Επόμενη

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ 10 ψήφοι




 

Υλικά

1 κιλό φρέσκα καλαμάρια ή θράψαλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
3-4 κομματάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο λεμόνι

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λεμόνι.
3. Τα αφήνετε σκεπασμένα με το καπάκι να βράσουν για 50-55 λεπτά. Προσέξτε να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Κατεβάζετε το φαγητό, μόλις πήξει η σάλτσα.

Προηγούμενη Συνταγή 22 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Γεωργία 06-09-2009 23:23:17

Μόλις το μαγείρεψα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη νοστιμιά του!!! Χρειάστηκαν ακριβώς 50 λεπτά για να γίνει. Επειδή δεν είχα μαϊντανό έβαλα λίγο βασιλικό και θα το πρότεινα ως εναλλακτική λύση. Συγχαρητήρια!

αλεξάνδρα 29-12-2008 01:24:09

mia poli igeiini protasi.....panta tha prepei na prosexoume ti diatrofi mas....na frontizoume tin igeia mas....

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.