300 γρ. αλεύρι
180 γρ. σιμιγδάλι
240 γρ. φρέσκο βούτυρο
170 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1,5 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά αλάτι
45-50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
750 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
1/2 κουταλιά χυμός λεμονιού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΜΑΓΚΟ ΤΣΑΤΝΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
Παγωτό σοκολάτα ...
Μπακαλιάρος με σέλινα και κάστανα ...
Παγωτό Φυστίκι ...
Πάστα με Broccoli ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Ο ΓΚΡΑΤΕΝ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΚΟΚΤΑΙΗΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 1 ...
Γίγαντες ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ...
ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
Παστίτσιο ...
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ 3 ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
Κυδωνάτο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 37 από 56  Επόμενη

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ 2 ψήφοι




 

Υλικά
300 γρ. αλεύρι
180 γρ. σιμιγδάλι
240 γρ. φρέσκο βούτυρο
170 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1,5 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά αλάτι
45-50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
750 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
1/2 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σπάζουμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
3. Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
4. Στο κέντρο κάθε μπάλας φυτεύουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30-40 λεπτά.
6. Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγάλουμε τα γλυκά από τον φούρνο. Τα αφήνουμε με το σιρόπι 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 37 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Φανή 31-05-2009 07:07:59

Διευκρινήστε παρακαλώ,το σιμιγδάλι να είναι ψιλό ή χοντρό? Ευχαριστώ

aikaterini 30-05-2009 10:57:42

Μπορουμε αντι χυμο λεμονιου, να χρησιμοποιησουμε, χυμο πορτοκαλιου?

aikaterini 30-05-2009 10:47:22

Το γλυκο ειναι Πολιτικο?Πολυ νοστιμο θα ειναι.Ανυπομονω να το δοκιμασω.Στη θεση του αμυγδαλου μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αλλους ξηρους καρπους?

Φανή 16-11-2008 08:57:55

Ακούγεται (διαβάζετε!!!) πολύ καλό. Το σιμιγδάλι ψιλό?

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.