1. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σπάζουμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
3. Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
4. Στο κέντρο κάθε μπάλας φυτεύουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30-40 λεπτά.
6. Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγάλουμε τα γλυκά από τον φούρνο. Τα αφήνουμε με το σιρόπι 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Συνταγή 37 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Φανή 31-05-2009 07:07:59
Διευκρινήστε παρακαλώ,το σιμιγδάλι να είναι ψιλό ή χοντρό?
Ευχαριστώ
aikaterini 30-05-2009 10:57:42
Μπορουμε αντι χυμο λεμονιου, να χρησιμοποιησουμε, χυμο πορτοκαλιου?
aikaterini 30-05-2009 10:47:22
Το γλυκο ειναι Πολιτικο?Πολυ νοστιμο θα ειναι.Ανυπομονω να το δοκιμασω.Στη θεση του αμυγδαλου μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αλλους ξηρους καρπους?
Φανή 16-11-2008 08:57:55
Ακούγεται (διαβάζετε!!!) πολύ καλό. Το σιμιγδάλι ψιλό?
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!