1.200 γρ. χταπόδι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι ΑΛΤΙΣ
600 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
700 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ ...
ΣΜΟΥΤΙ ΤΑΤΟΡΣ (Smutty tators)...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΣΠΕΣΙΑΛ ...
Μοσχάρι με Λαχανικά ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
Santan (Γάλα καρύδας)...
Μύδια μαρινάτα με κάρι ...
ΜΥΔΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ...
CHOCO BROWNIE ...
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
Παντεσπάνι ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ZUPA OGORKOWA...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ ...
Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 29 από 137  Επόμενη

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ 3 ψήφοι




 

Υλικά

1.200 γρ. χταπόδι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι ΑΛΤΙΣ
600 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
700 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζετε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το σκεπάζετε με νερό. Το βράζετε ώσπου να μαλακώσει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το χταπόδι, το κόβετε σε κομμάτια.
2. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το ΑΛΤΙΣ. Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε τα πράσα. Αφήνετε τα πράσα να βράσουν 15 λεπτά περίπου. Ρίχνετε τα ντοματάκια, τους κύβους μελιτζάνας, τους κύβους πατάτας, το χταπόδι, αλάτι και πιπέρι και τα σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το φαγητό να βράσει 20 λεπτά περίπου.

Προηγούμενη Συνταγή 29 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Γιωργος 12-11-2007 23:41:35

Μεσα στο χταποδι που βραζει ριξε κα3-5 γαλυφαλα και μπαχαρια αφου πρωτα τα κοπανισεις στο γουδι.

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.