1.200 γρ. χταπόδι 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο 3/4 φλιτζάνι ΑΛΤΙΣ 600 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 700 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους 1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το σκεπάζετε με νερό. Το βράζετε ώσπου να μαλακώσει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το χταπόδι, το κόβετε σε κομμάτια. 2. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το ΑΛΤΙΣ. Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε τα πράσα. Αφήνετε τα πράσα να βράσουν 15 λεπτά περίπου. Ρίχνετε τα ντοματάκια, τους κύβους μελιτζάνας, τους κύβους πατάτας, το χταπόδι, αλάτι και πιπέρι και τα σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το φαγητό να βράσει 20 λεπτά περίπου.
Συνταγή 29 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Γιωργος 12-11-2007 23:41:35
Μεσα στο χταποδι που βραζει ριξε κα3-5 γαλυφαλα και μπαχαρια αφου πρωτα τα κοπανισεις στο γουδι.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!