10-12 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
8 φιλέτα αντσούγας
1-2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους του 1 εκ.
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
500 γρ. σπαγέτι ή λιγκουίνια
τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ...
ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
Κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια...
ΛΙΓΚΟΥΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ...
ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Παγωτό βερίκοκο ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ (Aliole) ...
Πέννες με σολομό και σάλτσα από λεμόνι και εστραγκόν ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ...
Σαλιγκάρια Μπουμπουριστά ...
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΚΩΝΙΑ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ...
Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΤΑΣ ...
ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 51 από 301  Επόμενη

ΣΠΑΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ1 ψήφοι




 

Υλικά

10-12 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
8 φιλέτα αντσούγας
1-2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους του 1 εκ.
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
500 γρ. σπαγέτι ή λιγκουίνια
τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

1. Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τις αντσούγες, τις οποίες λιώνουμε με το πιρούνι και τις ενσωματώνουμε στο μίγμα σκόρδου-λαδιού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το εστραγκόν και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί. Ζεσταίνουμε για να βράσει για 4-5 λεπτά, ώστε να μειωθεί λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
3. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα με μπόλικη παρμεζάνα και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε κάθε πιάτο κατά τη γεύση.

Προηγούμενη Συνταγή 51 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.