1 φλιτζ. σέλερι κομμένο
1 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
3/4 φλιτζ. βότκα
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια κομμένα
2 κουταλιές βασιλικός κομμένος
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 φλιτζ. κρέμα και γάλα μισό-μισό
500 γρ. ριγκατόνι ή πένες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΙΝΔΙΩΝ ...
ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
Πικάντικο μοσχάρι σησαμιού με τρεις πιπεριές ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
Πεταλούδες με αβοκάντο και σολωμό ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα ...
ΚΡΙΘΑΡΆΚΙ "RISOTTO" ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ CAMEMBERT ΜΕ ΣOΣ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΡΦΡΑΙΝΤ ΜΕ ΣΟΣ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΙΠΕΡΟΣΠΟΡΟΥΣ ...
ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
Φιλέτο με σως μανιτάρια ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 56 από 301  Επόμενη

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΒΟΤΚΑ2 ψήφοι




 

Υλικά

1 φλιτζ. σέλερι κομμένο
1 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
3/4 φλιτζ. βότκα
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια κομμένα
2 κουταλιές βασιλικός κομμένος
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 φλιτζ. κρέμα και γάλα μισό-μισό
500 γρ. ριγκατόνι ή πένες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σοτάρουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και στο λάδι και το βούτυρο για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη βότκα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την κρέμα με το γάλα και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμη. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό πάνω στη φωτιά.

Προηγούμενη Συνταγή 56 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

ΑΝΝΑ 03-06-2009 03:34:33

Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.