500 γρ. λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. καπνιστό μπέικον αέρος ή πανσέτα, κομμένα σε κλεπτές φέτες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξηρά κόκκινα τσίλι τριμμένα
150 γρ. μύδια από κονσέρβα στραγγισμένα
150 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμός από μοσχαράκι
1 μπόλικη χούφτα μαϊντανός χοντροκομμένη
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΒΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ...
Γαρίδες Gumbo ...
ΚΡΥΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ (VITELLO TONNATO)...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα ...
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ...
ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΟΖΑΡΣΚΙ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
Αρνί της κατσαρόλας ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 49 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. καπνιστό μπέικον αέρος ή πανσέτα, κομμένα σε κλεπτές φέτες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξηρά κόκκινα τσίλι τριμμένα
150 γρ. μύδια από κονσέρβα στραγγισμένα
150 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμός από μοσχαράκι
1 μπόλικη χούφτα μαϊντανός χοντροκομμένη
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα τσίλι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά. Σβήνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει κατά τι, περίπου για 10 λεπτά.
3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το στραγγισμένο ζυμαρικό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με όλους τους χυμούς της κατσαρόλας.

Προηγούμενη Συνταγή 49 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.