500 γρ. λιγκουίνια ή σπαγγέτι
αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
σκελίδες σκόρδο, σπασμένες με το πλευρό μαχαιριού κουζίνας
2 μάτσα μπρόκολα (περίπου 500 γρ το καθένα), χωρίς τους σκληρούς μίσχους
1/4 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
1/2 φλιτζ. σταφίδες άσπρες
60 γρ. φιλέτα αντζούγας

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
Μοσχάρι με Λαχανικά ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ...
Γαρίδες βραστές ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΚΑΠΕΛΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN ...
Σουφλέ με αλλαντικά, τυρί & Μανιτάρια ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
Αρνί της κατσαρόλας ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 50 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνια ή σπαγγέτι
αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
σκελίδες σκόρδο, σπασμένες με το πλευρό μαχαιριού κουζίνας
2 μάτσα μπρόκολα (περίπου 500 γρ το καθένα), χωρίς τους σκληρούς μίσχους
1/4 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
1/2 φλιτζ. σταφίδες άσπρες
60 γρ. φιλέτα αντζούγας

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1/4 φλυτζ. από το νερό.
2. Στο μεταξύ σε πήλινο δοχείο πάνω από μέτρια φωτιά, σε καυτό ελαιόλαδο, τηγανίζουμε το σκόρδο ώσπου να χρυσίσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μπρόκολα, τους πιπερόσπορους και 3/4 κουταλάκια αλάτι. Βράζουμε ανακατεύοντας που και που, ώσπου τα μπρόκολα να μαραθούν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας ώσπου τα μπρόκολα να γίνουν τρυφερά προς τραγανό.
3. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε το ζυμαρικό και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τις αντσούγες στο λάδι τους ανακατεύοντας, ακριβώς μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε.
4. Βάζουμε το ζυμαρικό και το νερό που κρατήσαμε στα μπρόκολα και ανακατεύουμε καλά.

Προηγούμενη Συνταγή 50 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.