500 γρ. λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. καπνιστό μπέικον αέρος ή πανσέτα, κομμένα σε κλεπτές φέτες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξηρά κόκκινα τσίλι τριμμένα
150 γρ. μύδια από κονσέρβα στραγγισμένα
150 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμός από μοσχαράκι
1 μπόλικη χούφτα μαϊντανός χοντροκομμένη
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΩΝ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΤΣΟΤΣΑΡΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ...
ΓΙΑΟΥΡΤΟΤΥΡΑΚΙΑ ...
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛO, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ...
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ...
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 49 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. καπνιστό μπέικον αέρος ή πανσέτα, κομμένα σε κλεπτές φέτες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξηρά κόκκινα τσίλι τριμμένα
150 γρ. μύδια από κονσέρβα στραγγισμένα
150 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμός από μοσχαράκι
1 μπόλικη χούφτα μαϊντανός χοντροκομμένη
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα τσίλι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά. Σβήνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει κατά τι, περίπου για 10 λεπτά.
3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το στραγγισμένο ζυμαρικό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με όλους τους χυμούς της κατσαρόλας.

Προηγούμενη Συνταγή 49 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.