500 γρ. λιγκουίνια 2 κουταλιές ελαιόλαδο 200 γρ. καπνιστό μπέικον αέρος ή πανσέτα, κομμένα σε κλεπτές φέτες 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 ξηρά κόκκινα τσίλι τριμμένα 150 γρ. μύδια από κονσέρβα στραγγισμένα 150 ml λευκό κρασί 150 ml ζωμός από μοσχαράκι 1 μπόλικη χούφτα μαϊντανός χοντροκομμένη αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα τσίλι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά. Σβήνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει κατά τι, περίπου για 10 λεπτά. 3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το στραγγισμένο ζυμαρικό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με όλους τους χυμούς της κατσαρόλας.
Συνταγή 49 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!