500 γρ. λιγκουίνια ή σπαγγέτι αλάτι 3 κουταλιές ελαιόλαδο σκελίδες σκόρδο, σπασμένες με το πλευρό μαχαιριού κουζίνας 2 μάτσα μπρόκολα (περίπου 500 γρ το καθένα), χωρίς τους σκληρούς μίσχους 1/4 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί 1/2 φλιτζ. σταφίδες άσπρες 60 γρ. φιλέτα αντζούγας
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1/4 φλυτζ. από το νερό. 2. Στο μεταξύ σε πήλινο δοχείο πάνω από μέτρια φωτιά, σε καυτό ελαιόλαδο, τηγανίζουμε το σκόρδο ώσπου να χρυσίσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μπρόκολα, τους πιπερόσπορους και 3/4 κουταλάκια αλάτι. Βράζουμε ανακατεύοντας που και που, ώσπου τα μπρόκολα να μαραθούν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας ώσπου τα μπρόκολα να γίνουν τρυφερά προς τραγανό. 3. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε το ζυμαρικό και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τις αντσούγες στο λάδι τους ανακατεύοντας, ακριβώς μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε. 4. Βάζουμε το ζυμαρικό και το νερό που κρατήσαμε στα μπρόκολα και ανακατεύουμε καλά.
Συνταγή 50 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!