2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι κομμένο 250 g μανιτάρια κομμένα σε φέτες 2 φλυτζ ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) 1 φλυτζ κριθαράκι 3 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το υγρό, ανακατεύοντας πού και πού, περίπου 15 λεπτά. 2. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κουκουνάρια και το μαϊντανό. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 55 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
deppy 06-11-2008 22:09:29
Πριν προσθέσουμε το ζωμό σβήνουμε τα μανιτάρια με ξηρό λευκό κρασί.Δίνει πολύ ωραία γεύση !!!!!!!
Ιωάννα 05-08-2007 17:58:12
Το δοκίμασα και ήτανπολύ ωραίο! Μήπως ξέρει κανείς καμια πικάντικη παραλλαγή του?
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!