1 μεγάλη μελιτζάνα 1/2 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι 2 κουταλιές ταχίνι 1/4 φλιτζ. ξηρό σέρι 1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/8 ως 1/4 κουταλάκι καγιέν ή κατά τη γεύση 1/4 φλιτζ. μαϊντανός για γαρνίρισμα 500 γρ. παπαρδέλες ή βίδες.
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και τη βάζουμε με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι αρκετές φορές και την ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ. Μόλις κρυώσει, βγάζουμε το εσωτερικό με ένα κουταλάκι λιώνουμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά εκτός από το μαϊντανό και το ζυμαρικό. Το κρατάμε για λίγο μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις. 2. Βράζουμε το ζυμαρικό και συγχρόνως ζεσταίνουμε τη σάλτσα. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό. Μπορούμε να βάλουμε και φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα, αν θέλουμε.
Συνταγή 54 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!