700 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο χωρίς τους μίσχους και κομμένο
500 γρ. λιγκουίνια ή σπαγέτι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τζίντζερ φρέσκο τριμμένο (προαιρ.)
70 γρ. Ροκφόρ, γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί λιωμένο με το πιρούνι
1/2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ωμά και χοντροκοπανισμένα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
Χοιρινό με Πράσα ...
ΣΟΥΠΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
Πάστα με Broccoli...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ PRIMAVERA ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ...
Σπαγγέτι με θαλασσινά ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΣΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
ΜΠΑΝΑΝΕΣ SIU TIMTIM...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 52 από 301  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ0 ψήφοι




 

Υλικά

700 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο χωρίς τους μίσχους και κομμένο
500 γρ. λιγκουίνια ή σπαγέτι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τζίντζερ φρέσκο τριμμένο (προαιρ.)
70 γρ. Ροκφόρ, γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί λιωμένο με το πιρούνι
1/2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ωμά και χοντροκοπανισμένα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό. Ένα λεπτό πριν γίνει ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και μόλις μαραθεί στραγγίζουμε.
2. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι και σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να τσιτσιρίσουν.
3. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό με το σπανάκι στην κατσαρόλα τους σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας ζωηρά το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο με το τζίντζερ και το τυρί. Μόλις λιώσει το τυρί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση, ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 52 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

maria 14-03-2009 01:55:04

telaia

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.