2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο
4 αυγά
1 κουταλιά κανέλλα
1 φλυτζάνι αμύγδαλα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Κουλούρια Σουσαμένια...
Σάμαλι ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ AIOLI ...
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΠΑΠΙΑΣ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΟΣ ΤΑΡΤΑΡ...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
Αρνί λαδορίγανη στη κατσαρόλα ...
Κουλούρια Κανέλλας ...
Μαρούλι με αβοκάντο και καρύδια ...
Λαπάς ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 40 από 56  Επόμενη

ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ 12 ψήφοι




 

Υλικά

2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο
4 αυγά
1 κουταλιά κανέλλα
1 φλυτζάνι αμύγδαλα

Εκτέλεση
1. Ασπρίζουμε χτυπώντας το βούτυρο με την ζάχαρη σε λεκάνη, προσθέτουμε και το σιμιγδάλι. Χτυπάμε χωριστά τα αυγά, τα οποία ενώνουμε και τα αναμειγνύουμε καλά.
2. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε μαζί με την κανέλλα στη λεκάνη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα τη μάζα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
3. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με το οποίο περιχύνουμε τη φόρμα όταν τη βγάζουμε από τον φούρνο.

Προηγούμενη Συνταγή 40 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Goutzamanis Dimitris 01-02-2009 22:43:34

ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ

 16-11-2008 04:22:45

poli kalo brabo

κατερίνα 05-09-2008 01:03:34

μπορούμε σε αυτή τη συνταγή για αρωματικό να προσθέσουμε ξύσμα από πορτοκάλι ή λικέρ, και αντί για 11/2 ζάχαρη 1 ζάχαρη και 1/2 μέλι.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ 10-12-2007 23:45:14

POLY KALO

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.