250 γρ φρέσκα πλατιά φασόλια, ξακρισμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος 350 γρ νουντλ σόμπα, βρασμένα ακριβώς μέχρι να γίνουν τρυφερά, ξεπλυμένα με κρύο νερό και στραγγισμένα Πικάντικο πέστο (το μίγμα γίνεται πολτός στο μπλέντερ): 1-2 καυτερές κόκκινες πιπεριές τσίλι ή 1 κουταλάκι κόκκινη πιπεριά λιωμένη 6 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζ φρέσκα φύλλα βασιλικού 1/2 φλιτζ φρέσκα φύλλα μέντας 1 κουταλιά σησαμέλαιο 500 γρ στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο, βρασμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες 3/4 φλιτζ πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Ντρέσινγκ από ρυζόκρασο (ανακατεύουμε και κτυπάμε): 1/2 φλιτζ συν 1 κουταλιά σόγια σος 6 κουταλιές (γιαπωνέζικο) ρυζόξυδο 3 κουταλιές ζάχαρη 2 κουταλιές μίριν (γλυκό ρυζόκρασο) ή 2 κουταλιές κινέζικο ρυζόκρασο ή σακέ με 1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα φρέσκα φασόλια και τα ζεματίζουμε για 10 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε, τα δροσίζουμε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. 2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα νουντλ με το πικάντικο πέστο. Βάζουμε τα νουντλ σε μια πιατέλα και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και το κρεμμυδάκι στο κέντρο και τα φρέσκα φασόλια γύρω-γύρω. Σερβίρουμε με το ντρέσινγκ είτε στο πλάϊ ή το ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε ελαφρά.
Συνταγή 156 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!