1 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
4 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. κακάο
1 φλιτζ. γάλα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ (Ινδία) ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
Παγωτό με αμύγδαλο ...
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ...
Καρυδάρμη με θαλασσινά ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΑΛΑ ΣΟΡΕΝΤΙΝΑ ...
ZUPA OGORKOWA...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN...
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ...
...
Παστίτσιο ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΤΟ ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΒΟΤΚΑ ...
ΨΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
ΨΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΟΠΑΛ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...

Συνταγές » Λέσχης ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Προηγούμενη Συνταγή 45 από 125  Επόμενη

ΚΕΪΚ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ 5 ψήφοι




 

Υλικά

1 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
4 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. κακάο
1 φλιτζ. γάλα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ.
3. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
3. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το μείγμα χωριστά και προσθέτουμε σε αυτό το κακάο, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
4. Ρίχνουμε το μισό άσπρο μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό άσπρο μείγμα από πάνω από το κακάο. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο μείγμα και κάνουμε κύκλους ώστε το μείγμα από το κακάο να ανακατευτεί με το άσπρο και να κάνει τα "νερά".
5. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Προηγούμενη Συνταγή 45 από 125  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

MATOULA 03-12-2007 01:17:49

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.