1. Σε ένα μπολ πάνω σε νερό που βράζει, αναμιγνύουμε το γάλα και τους κρόκους και τα κτυπάμε δυνατά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε κτυπώντας το γάλα κοκοκάρυδου και το τριμμένο κοκοκάρυδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Μαγειρεύουμε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστο. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (κρυώνει πιο γρήγορα αν βάλουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το τοποθετήσουμε μέσα σε λεκάνη με 3-5 εκ. κρύο νερό. 2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και μετά την κρέμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και μετά το καταψύχουμε στην παγωτιέρα. Εναλλακτικά το καταψύχουμε για αρκετές ώρες στους δίσκους από τα παγάκια, αφού το περάσουμε από το μπλέντερ για να γίνει ομοιόμορφο.
Συνταγή 45 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
κατερίνα 05-09-2008 01:07:17
επειδή είμαι από χωριό, το γάλα κοκοκάρυδο είναι γάλα καρύδας ή είναι κάτι άλλο?
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!