2/3 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεγάλοι κρόκοι αβγού
2 φλιτζάνια γάλα κοκοκάρυδου (από ασιατικό σουπερμάρκετ)
? φλιτζάνια φρέσκο κοκοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ...
ΠΑΝΤ ΤΑΪ (Ταϊλάνδη) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ GRAND MARNIER (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ...
ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ...
ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
ΣΟΥΠΑ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ ...
ΑΧΙΒΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
Ροδέλες με σολωμό και άνηθο ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ ...
ΤΣΊΛΙ CON CARNE ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΒΓΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 45 από 56  Επόμενη

ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2/3 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεγάλοι κρόκοι αβγού
2 φλιτζάνια γάλα κοκοκάρυδου (από ασιατικό σουπερμάρκετ)
? φλιτζάνια φρέσκο κοκοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ πάνω σε νερό που βράζει, αναμιγνύουμε το γάλα και τους κρόκους και τα κτυπάμε δυνατά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε κτυπώντας το γάλα κοκοκάρυδου και το τριμμένο κοκοκάρυδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Μαγειρεύουμε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστο. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (κρυώνει πιο γρήγορα αν βάλουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το τοποθετήσουμε μέσα σε λεκάνη με 3-5 εκ. κρύο νερό.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και μετά την κρέμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και μετά το καταψύχουμε στην παγωτιέρα. Εναλλακτικά το καταψύχουμε για αρκετές ώρες στους δίσκους από τα παγάκια, αφού το περάσουμε από το μπλέντερ για να γίνει ομοιόμορφο.

Προηγούμενη Συνταγή 45 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

κατερίνα 05-09-2008 01:07:17

επειδή είμαι από χωριό, το γάλα κοκοκάρυδο είναι γάλα καρύδας ή είναι κάτι άλλο?

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.