Μια από τις πολλές εκδοχές του chow mein (ακολουθούν και άλλες!), που είναι νοστιμότατη
και αξιοποιεί τα τυχόν υπόλοιπα φαγητών χρησιμοποιώντας μαλακά τηγανητά νουντλ.
Παρ' όλη τη μεγάλη λίστα συστατικών, πρόκειται για μια πολύ απλή εφαρμογή στο γουόκ.
1. Μουσκεύουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 15-20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα πιέζουμε για να στεγνώσουν. Αφαιρούμε τους μίσχους και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα βάζουμε στην άκρη. 2. Ζεσταίνουμε το γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το φυστικέλαιο και τηγανίζουμε-αναδεύοντας τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να ευωδιάσουν. 3. Προσθέτουμε τα κρέατα και τις γαρίδες στο γουόκ και μετά τα χτυπητά αβγά. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε- αναδεύοντας μέχρι τα αβγά να πήξουν, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα λαχανικά, τη σόγια σος, το ρυζόκρασο και το σησαμέλαιο, τηγανίζουμε-αναδεύοντας για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και MSG, αν θέλουμε. 4. Προσθέτουμε τα κρύα νουντλ, ανακατεύουμε για να αναμιχθούν με τα άλλα συστατικά στο γουόκ και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. 5. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή κατανέμουμε μερίδες σε πιάτα.
Συνταγή 33 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!