1. Βάζουμε 6 φλιτζάνια νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Κόβουμε το σώμα των καλαμαριών σταυρωτά σε φέτες των 2,5 εκ. και τα πόδια σε μήκη 5 χιλ. και τα ρίχνουμε στο βραστό νερό και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας που και που,ακριβώς μέχρι το σημείο που το νερό θα ξαναπάρει βράση (δεν παραβράζουμε, αλλιώς το καλαμάρι σκληραίνει και γίνεται σαν λάστιχο.) Στραγγίζουμε αμέσως. 2. Αναμιγνύουμε τα λοιπά συστατικά εκτός από το μαρούλι σε ένα μπολ σερβιρίσματος, που να χωράει τα καλαμάρια. Ρίχνουμε τα καυτά στραγγισμένα καλαμάρια και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τα βάζουμε στην άκρη για 10 λεπτά τουλάχιστο (το καλύτερο είναι να μαριναριστούν για 24 ώρες) ανακατεύοντας που και που, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις. Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. 3. Σερβίρουμε πάνω στα φύλλα μαρουλιού.
Συνταγή 23 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!