1 πακέτο φύλλο
4 1/2 φλιτζ. γάλα
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. βούτυρο
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
Παγωτό βερίκοκο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
Κανελόνια ...
ΕΜΠΑΝΑΔΑ ΓΚΑΓΕΓΚΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΊΤΖΑΝΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΟΥΠΑ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ...
Φιλέτο με σως μανιτάρια ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
GUACAMOLE ...
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ...
Πάστα με Broccoli...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ...
Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα Μαδέρα ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΝΟΥ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ GRAND MARNIER (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ ΙΙ ...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ...
Γαρίδες Gumbo ...
Αστακoμακαρονάδα ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 30 από 56  Επόμενη

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ 14 ψήφοι




 

Υλικά
1 πακέτο φύλλο
4 1/2 φλιτζ. γάλα
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. βούτυρο
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα να βράσει.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας τα και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
4. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε, ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.
4. Βάζουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει. Μόλις γίνει το σιρόπι, το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο.

Προηγούμενη Συνταγή 30 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Φανή 16-11-2008 08:36:22

Βανέσσα τα τορτελίνια γίνονται με πολλούς τρόπους.Ο πιο απλός είναι να τα βράσεις και αφού τα στραγγίσεις να τα ανακατέψεις με διάφορα τυριά της αρεσκείας σου.Ανάλογο αλάτι,πιπέρι άσπρο και αν σου αρέσει λίγο μοσχοκάρυδο.Ρίξε και 200-250 κρέμα γάλακτος και βάλτα στον φούρνο (200 οC) μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

βανεσσα 15-11-2008 04:24:29

GIASAS UA HUELA NA ROTISO POS GHNONTE TA TORTELINIA

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.