1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε την πανσέτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσίσει και να σκουρύνει, για 5 λεπτά περίπου. Τη βγάζουμε και τη βάζουμε στην άκρη. λεπτά
3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα ασκαλώνια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ½ λεπτό. πανσέτα
4. Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την πανσέτα και τις γαρίδες. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συχνά. Οι γαρίδες πρέπει τώρα να έχουν ροδίσει και μαγειρευτεί. Προσοχή, δεν τις παραβράζουμε.
5. Προσθέτουμε τον μαϊντανό and και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί.
6. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με το μίγμα από τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά.
7. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αναμιγνύουμε καλά. Περιμένουμε για 3 λεπτά, μέχρι το ζυμαρικό να απορροφήσει όλο το υγρό.
8. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 6 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!