1,5 κιλό μπακαλιάρος παστός
700 γραμμ. κρεμμύδι κοκκάρι
800 γραμμ. ντομάτα κονκασέ κονσέρβα (2 κονσέρβες)
1 κουταλιά σούπας μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι κόκκινο ή μπούκοβο (προαιρετικά)
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΠΑΜΙΕΣ MAΣΑΛΑ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ SINIGANG...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΟΣ...
Σουτζουκάκια...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ Ή ΑΜΥΓΔΑΛΑ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Spaghetti alla Cipolla Rossa)...
Καραβίδες με σος περνό...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ...
ΠΑΧΑΡΕΤΕ (Pajarete)...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛ ΠΡΑΣΙΝΑ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ...
Πατέ τόνου ...
ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ...
ΓΚΑΡΑΜ ΑΣΣΑΜ...
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΥΓΑ...
Παγωτό μάνγκο με σoς γλυκοκαυτερή ...
Τσάι Union Jack ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
MATOKE (Κένυα)...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
Πικάντικο πώντς ανανά ...
Σούπα με κίτρινες φακές ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 8 από 137  Επόμενη

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ1 ψήφοι




 
Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι το κρεμμυδάκι ή κοκκάρι, όπως λέγεται. Προτιμήστε το φρέσκο κοκκάρι, κι ας έχει λίγο παραπάνω κόπο. Η γεύση του είναι πολύ ανώτερη από το κατεψυγμένο. Αν θέλετε μια πιο κερκυραϊκή απόχρωση, και αντέχετε τα καυτερά, προσθέστε μπόλικο κόκκινο πιπέρι.
Υλικά
1,5 κιλό μπακαλιάρος παστός
700 γραμμ. κρεμμύδι κοκκάρι
800 γραμμ. ντομάτα κονκασέ κονσέρβα (2 κονσέρβες)
1 κουταλιά σούπας μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι κόκκινο ή μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Ξεπλύνετε τον μπακαλιάρο καλά σε τρεχούμενο νερό. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάλτε μέσα τα κομμάτια. Αν δεν κάνει πολλή ζέστη, μπορείτε να αφήσετε το μπολ στην κουζίνα, αλλιώς βρείτε χώρο στο ψυγείο. Το νερό πρέπει να αλλάζεται 2-3 φορές την ημέρα για 48 ώρες. Όταν ο μπακαλιάρος ετοιμαστεί, αφαιρέστε την πέτσα προσεχτικά με ένα μαχαίρι και βάλτε τον στην άκρη.
2. Καθαρίστε το κοκκάρι. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να το ρίξετε σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Έτσι μαλακώνει το εξωτερικό περίβλημα και καθαρίζεται πιο εύκολα. Αυτό μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε μια δυο μέρες πριν και να διατηρήσετε το κοκκάρι στο ψυγείο, σε καλά κλεισμένο δοχείο, γιατί αλλιώς μυρίζει πολύ.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει και ρίξτε τα κρεμμύδια. Γυρίστε τα πολλές φορές να πάρουν χρώμα και προσθέστε την ντομάτα και το μπαχάρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
4. Στο τέλος ρίξτε τον μπακαλιάρο. Φροντίστε ώστε να σκεπάζεται από τη σάλτσα. Αφήστε τον να βράσει μαζί με τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά. Αν η σάλτσα σάς φαίνεται πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο νερό, γιατί διαφορετικά θα κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Το κόκκινο πιπέρι, αν χρησιμοποιήσετε, προσθέστε το στο τέλος.
5. Δοκιμάστε το αλάτι και διορθώστε. Για να μη γίνει πολύ αλμυρό το φαγητό, ρίξτε μαζί με τον μπακαλιάρο μια μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, η οποία θα απορροφήσει το αλάτι.

Προηγούμενη Συνταγή 8 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.