Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Λιγκουϊνια αραμπιάτα με σκόρδο ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
ΚΑΠΕΛΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Καραβίδες με σος περνό...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ...
Γιαουρτόπιτα ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΠΟΡΤΟ ΡΙΚΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΒULETTEN...
BUCATINI ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ ...


Συνταγές » τυρί,αυγά
Επόμενη Σελίδα

ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ  
Ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους, οι αφροδισιακές ιδιότητες της τρούφας ήταν πολύ γνωστές. Στο περίφημο βιβλίο του “De re Coquinaria” ο Απίκιος εξυμνεί τα θαυμαστά αποτελέσματα του μανιταριού και υποδεικνύει 6 διαφορετικούς τρόπους χρήσης του. Με την πτώση της αυτοκρατορίας, οι μαγικές του ιδιότητες ξεχάστηκαν και μόλις στα 1700 οι Γάλλοι άρχισαν να εκθειάζουν τις θαυματουργές ιδιότητες από τις διάφορες τρούφες. Ο διάσημος γαστρονόμος Brillat Savarin (1755-1826) αφιερώνει εξι ολόκληρες σελίδες του βιβλίου του “Physiologie du goût”(Φυσιολογία της γεύσης) στις ερωτικές τους ιδιότητες. Οι τρούφες υπάρχουν σε δυο οικογένειες, τις λευκές και τις μαύρες. Οι μαύρες βρίσκονται σε πολλά μέρη με τις πραγματικά περίφημες από το Perigord στη Γαλλία και από τη Norcia στην Ιταλία. Όμως, ο βασιλιάς των τρουφών είναι οι λευκή. Βρίσκεται κυρίως στο Piedimonte (Ιταλία), ενώ οι πιο γνωστές και δημοφιλείς προέρχονται από τους λόφους γύρω από την πόλη της Alba. Όμως, η βασική διαφορά δεν βρίσκεται στο χρώμα αλλά στη μυρωδιά, που προφανώς επηρεάζει τη γεύση. Η μαύρη τρούφα έχει μια ευχάριστη μυρωδιά φθινοπωρινού φύλλου και συνήθως χρησιμοποιείται μαγειρεμένη. Αντίθετα η λευκή έχει μια έντονη, οξεία οσμή με χιλιάδες αποχρώσεις και χρησιμοποιείται ωμή, τριμμένη πολύ ψιλή, πάνω μαγειρεμένες ή ωμές τροφές. Επειδή είναι τόσο σπάνια και ακριβή, πρέπει να τη διαλέγουμε σωστά. Πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμη μπέζ, όσο πιο ανοιχτόχρωμη τόσο καλύτερα. Πρέπει να είναι στέρεα, γι΄αυτό πετάμε όσες είναι έστω και λίγο μαλακές στην αφή. Η παρακάτω απλή συνταγή είναι ότι πρέπει για το τετ-α-τετ μας, ταυτόχρονα όμως κι ένας από τους πλέον έξοχους και εκλεπτυσμένους τρόπους για να εκτιμήσουμε την πληρότητα του υπέροχου αυτού δώρου της γης.
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ  
Μπορείτε να το σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι και στις μικρές συγκεντρώσεις. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το σουφλέ σερβίρεται αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και δεν επιτρέπεται να περιμένει στους μεγάλους μπουφέδες.
ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ  
Το πιάτο λέγεται ότι πήρε το όνομά του από έναν επίδοξο γαμπρό που επιθυμούσε διακαώς να εντυπωσιάσει τη μέλλουσα πεθερά του εφευρίσκοντας μια καινούργια συνταγή βασισμένη στο μοναδικό πιάτο που ήξερε να φτιάχνει, δηλ. τα βραστά αυγά. Αν και απλό, είναι φοβερά νόστιμο.
ΨΗΤΟ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ  
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ  
Αντί για πράσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα άγρια ή ήμερα χόρτα, ανθάκια από μπρόκολο, κολοκυθάκια, φρέσκα κουκιά ή φασολάκια, καρότα ή συνδυασμούς από τα λαχανικά αυτά.
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ  
Τηγανητό τυρί camembert με σoς από ακτινίδια και ανανά  
Το τηγανητό camembert πηγαίνει καλά και με κόκκινο σταφύλι αντί για την παραπάνω σως.
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ  
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ  

Επόμενη Σελίδα


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

 

 

 

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.