Αντί για πράσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα άγρια ή ήμερα χόρτα, ανθάκια από μπρόκολο,
κολοκυθάκια, φρέσκα κουκιά ή φασολάκια, καρότα ή συνδυασμούς από τα λαχανικά αυτά.
Υλικά
3 πράσα κομμένα σε μήκη του 1 εκ. 4 κουταλιές ελαιόλαδο 150 γρ. μπέικον κομμένο σε λωρίδες 2 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε μικρές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο αλάτι λίγο μοσχοκάρυδο 2/3 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προαιρετικά) μπόλικο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο 6 αβγά ελαφρά χτυπημένα 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Ζεματίζουμε τα πράσα για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα βγάζουμε με τρυπητό κουτάλι και τα στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. 2. Σε ένα μεγάλο βαρύ και βαθύ τηγάνι (χωρίς ξύλινη ή πλαστική λαβή, ώστε να μπαίνει στο φούρνο) ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα πράσα, τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, τα βγάζουμε με τρυπητό κουτάλι και τα στραγγίζουμε. 3. Στο λίπος που απέμεινε σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ψηθούν, για 6 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να ευωδιάσει. Επαναφέρουμε τα πράσα και το μπέικον στο τηγάνι, ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη φέτα, αν χρησιμοποιούμε. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και περιχύνουμε με τα αβγά ανακινώντας για να πάνε παντού και στον πάτο του τηγανιού. Βάζουμε να ψηθεί η φριτάτα για 4-5 λεπτά. 4. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το γκριλ. Μεταφέρουμε από κάτω τη φριτάτα ώστε να ψηθεί και από πάνω (δεν την αφήνουμε να κοκκινίσει, μόνο να πήξουν τα αβγά.) Τη βγάζουμε από το γκριλ, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με μαϊντανό.
Συνταγή 5 από 30
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!