Οι σάλτσες κόκκινου κρασιού χρησιμοποιούνται στη Γαλλία σχεδόν αποκλειστικά με κρέας ή πουλερικά.
Η συνταγή αυτή αποτελεί εξαίρεση. Εδώ το Κατώι, ένα ολόσωμο κόκκινο κρασί από το Μέτσοβο, δίνει
γεύση και χρώμα σε μια σκοτεινόχρωμη σάλτσα με γεύση γαρίδας, η οποία σερβίρεται με σοταρισμένα
φετάκια σολωμού. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, ενώ η γεύση του κρασιού συμπληρώνει τέλεια
τη γεύση του ψαριού. Όπως είναι ο κανόνας και για άλλα πιάτα που τονίζουν τη γεύση ενός ειδικού κρασιού,
το κρασί που χρησιμοποιείται για τη σάλτσα πρέπει να σερβίρεται για τη συνοδεία του ψαριού.
Μπορούν εδώ να χρησιμοποιηθούν κατεψυγμένες γαρίδες (ή καραβίδες), που όμως πρέπει πρώτα να αποψυχθούν.
Η συνταγή αυτή είναι εμπνευσμένη από τους Ινδιάνους των ΗΠΑ, οι οποίοι συνήθιζαν να ψήνουν στην
παραλία κρέατα ή ψαρικά μέσα σε λάκκους, και προσαρμοσμένη στα σύγχρονα δεδομένα. Θα μπορούσε να
χαρακτηριστεί παράξενη ή και δύσκολη, πράγμα όμως που εμάς, ως γευσιγνωστική λέσχη, μάλλον είναι
πρόκληση να τη δοκιμάσουμε. Χρειάζεται ένας μεγάλος γαλβανισμένος κουβάς ή τενεκές ή καζάνι
γαλβανισμένο και 10 μεγάλες πέτρες ή κροκάλες θαλασσινές πλακέ καθώς επίσης και άφθονα θαλασσινά
φύκια ή άλγη.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef! Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
Σου αρέσουν τα δώρα? Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!