300 γρ. ρύζι για ριζότο
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί
150 γρ. βούτυρο
75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 λίτρο ζωμό κότας
αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
μερικές ίνες σαφράν
40 γρ. βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ...
...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΒΡΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΟΣΠΟΡΟΥΣ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ ...
Σπαγγέτι με αχινούς ...
Πράσινη σαλάτα με τυρί και ξηρούς καρπούς ...
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΑΡΤΙΝΙ ...
Μοσχάρι Βραστό ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
Ρέγκα σαγανάκι ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΥΡΑ ...
Γαρίδες Gumbo ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΣ) ΓΙΑΧΝΙ ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
Σολομός με πικάντικη σος αγγουριού και κριθαράκι με μυρωδικά ...
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ...
ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 43 από 137  Επόμενη

Ριζότο με γαριδες και σαφράν9 ψήφοι




 
Πρόταση κρασιού: Ένα λευκό κρασί από Chardonay
Υλικά
300 γρ. ρύζι για ριζότο
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί
150 γρ. βούτυρο
75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 λίτρο ζωμό κότας
αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
μερικές ίνες σαφράν
40 γρ. βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διαφανές, πασπαλίζουμε με τις κλωστούλες σαφράν και σβήνουμε με το κρασί.
2. Μόλις απορροφηθεί το υγρό, αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό, ρίχνοντας δύο δόσεις με κουτάλα της σούπας και ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το ρύζι να τον απορροφήσει. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό, συνολικά για 20 λεπτά περίπου, οπότε το ριζότο θα έχει χυλώσει και μαλακώσει.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στο μεταξύ έχουμε σοτάρει τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν, και τις έχουμε νοστιμίσει με αλάτι, πιπέρι και τις κλωστούλες σαφράν.
5. Σερβίρουμε το ριζότο, συνοδεύοντας με τις γαρίδες.

Προηγούμενη Συνταγή 43 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Μαρία 06-07-2009 04:21:22

τη δοκίμασα σήμερα και άρεσε στους καλεσμένους μου πολύ !!!! Και χρησιμοποίησα κρόκος κοζάνης και είναι υπέροχο !

Αρετή Βαρδάκα 10-03-2009 08:28:27

Δέν είχα καταλάβει που έπρεπε να γράψω τα σχόλιά μου το είδα τώρα και ξαναγράφω.Είναι πράγματι υπέροχο εκείνο που με χαλάει είναι η λέξη σαφράν, κρόκος βρέ παιδιά κρόκος και η Κοζάνη έχει τον καλύτερο

Κέρη Μπουρούση 22-02-2009 19:46:14

Το μαγείρεψα για κυριακάτικο φαγητό και οι τέσσερεις άνδρες της ζωής μου το εξαφανίσανε

Νίκος Γεωργιάδης 22-10-2008 21:45:37

Δοκιμάστε αντί για κρασί την ίδια ποσότητα βερμούτ Noilly Prat

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.