50 γρ. ξηρά μανιτάρια πορσίνι, μουσκεμένα σε καυτό νερό για 15 λεπτά. 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο 250 γρ. τόνος σε λάδι από κονσέρβα στραγγισμένος (προαιρ.) 2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος 2/3 φλιτζ. παχιά κρέμα γάλακτος ή μισή-μισή με γάλα 1 κουταλιά τυρί παρμεζάνα και επί πλέον για το σερβίρισμα 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο ή κατά τη γεύση 1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση νερό από το μούσκεμα των μανιταριών 500 γρ. παπαρδέλες ή ταλιατέλες ή άλλο φαρδύ ζυμαρικό
50 γρ. ξηρά μανιτάρια πορσίνι, μουσκεμένα σε καυτό νερό για 15 λεπτά. 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο 250 γρ. τόνος σε λάδι από κονσέρβα στραγγισμένος (προαιρ.) 2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος 2/3 φλιτζ. παχιά κρέμα γάλακτος ή μισή-μισή με γάλα 1 κουταλιά τυρί παρμεζάνα και επί πλέον για το σερβίρισμα 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο ή κατά τη γεύση 1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση νερό από το μούσκεμα των μανιταριών 500 γρ. παπαρδέλες ή ταλιατέλες ή άλλο φαρδύ ζυμαρικό
Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια διατηρώντας το υγρό τους. Τα ξεπλένουμε γρήγορα με κρύο τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στην άκρη. 2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τόνο, αν χρησιμοποιούμε, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το υγρό των μανιταριών και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. 3. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε στο μίγμα των μανιταριών την κρέμα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. 4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αν είναι στεγνό, προσθέτουμε περισσότερες κουταλιές από το υγρό των μανιταριών. 5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Συνταγή 218 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!