Για τη σαλάτα: 1. Βράζουμε νερό αλατισμένο. Προσθέτουμε τον αρακά, βράζουμε για 1 λεπτό. Με τρυπητό κουτάλι μεταφέρουμε τον αρακά στο τρυπητό. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το κριθαράκι στο ίδιο σκεύος. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, στραγγίζουμε και κρυώνουμε. 2. Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμιγνύουμε με sugar snap peas, τις τομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τη μέντα και τη φλούδα λεμονιού. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Για το dressing: 1.Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το σκόρδο σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνουμε κτυπώντας το ελαιόλαδο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. 2. Ρίχνουμε το μισό dressing πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί. (Μπορεί να γίνει και 6 ώρες πριν. Σκεπάζουμε τη σαλάτα και το υπόλοιπο dressing χωριστά και παγώνουμε. Τα επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν συνεχίσουμε.) Αναμιγνύουμε τη σαλάτα με αρκετό από το υπόλοιπο dressing ώστε να καλυφθεί πλούσια. Βάζουμε αλατοπίπερο. Σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος απλώνουμε το μαρούλι και βάζουμε τη σαλάτα από πάνω.
Συνταγή 33 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!