1 χταπoδάκι 1-1,5 κιλό φρέσκο χτυπημένο και γουλισμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί
750 γρ. σπαγετίνι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΥΔΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
Καλαμάρια Γεμιστά ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 2 ...
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα ...
ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΨΗΤΟ ΚΡΕΑΣ ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
Σουπιές με λαχανικά ...
...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
Madras Curry...
ΣΟΥΠΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ...
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 30 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ 4 ψήφοι




 

Υλικά

1 χταπoδάκι 1-1,5 κιλό φρέσκο χτυπημένο και γουλισμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί
750 γρ. σπαγετίνι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το χταποδάκι σε κομμάτια (τα πόδια χωριστά και την κουκούλα στα δυο).
2. Βάζουμε το χταποδάκι στην κατσαρόλα χωρίς νερό (βγάζει το δικό του) και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
3. Πριν στίψει το νερό του τελείως (ενώ απομένουν 5-6 κουταλιές, βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3-4 φλιτζ. νερό και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μείνει 1 φλιτζ νερό.
4. Δοκιμάζουμε το χταποδάκι άν έγινε, τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα (πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα), προσθέτουμε 2 κουταλιές τοματοπολτό και το αφήνουμε να στίψει από νερό. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε το χταποδάκι με ένα κουτάλι αργά και προσεκτικά, για να μην κολλήσει.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 30 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.