1 χταπoδάκι 1-1,5 κιλό φρέσκο χτυπημένο και γουλισμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί
750 γρ. σπαγετίνι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Γαριδοσαλάτα ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
Κουλούρια Κανέλλας ...
ΣΑΛΤΙΜΠΟΚΑ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ 3 ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ...
...
ΓΑΥΡΟΣ ΞΙΔΑΤΟΣ ...
ΣΟΥΠΑ ΜΑΡΑΘΟΥ ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ...
GUACAMOLE ...
ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΣΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΡΟΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ...
...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΒΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 30 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ 4 ψήφοι




 

Υλικά

1 χταπoδάκι 1-1,5 κιλό φρέσκο χτυπημένο και γουλισμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί
750 γρ. σπαγετίνι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το χταποδάκι σε κομμάτια (τα πόδια χωριστά και την κουκούλα στα δυο).
2. Βάζουμε το χταποδάκι στην κατσαρόλα χωρίς νερό (βγάζει το δικό του) και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
3. Πριν στίψει το νερό του τελείως (ενώ απομένουν 5-6 κουταλιές, βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3-4 φλιτζ. νερό και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μείνει 1 φλιτζ νερό.
4. Δοκιμάζουμε το χταποδάκι άν έγινε, τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα (πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα), προσθέτουμε 2 κουταλιές τοματοπολτό και το αφήνουμε να στίψει από νερό. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε το χταποδάκι με ένα κουτάλι αργά και προσεκτικά, για να μην κολλήσει.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 30 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.