1 lt νερό
1 κουταλιά αλάτι
1,5 kγρ. γαρίδες καθαρισμένες
1,5 kγρ. όστρακα (χάβαρα) από κονσέρβα
60 ml ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές αλάτι
2 κουταλιές ξηρά φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά σκορδόσκονη
1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ξηρό vermouth
650 γρ. λιγκουίνια

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΠΛΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΙΚΟ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου...
Λιγκουίνια μα χτένια και σπαράγγια ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (Τοσκάνη) ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
"ΤΣΙΜΠΗΤΟ" ΖΥΜΑΡΙΚΟ (Csipetke) ...
Στραπατσάδα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΗ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 47 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΟΣΤΡΑΚΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1 lt νερό
1 κουταλιά αλάτι
1,5 kγρ. γαρίδες καθαρισμένες
1,5 kγρ. όστρακα (χάβαρα) από κονσέρβα
60 ml ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές αλάτι
2 κουταλιές ξηρά φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά σκορδόσκονη
1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ξηρό vermouth
650 γρ. λιγκουίνια

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε νερό με αλάτι μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αφήνουμε να πάρει και πάλι βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε, διατηρώντας το υγρό.
2. Στραγγίζουμε τα όστρακα διατηρώντας το υγρό τους.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, το αλάτι, το βασιλικό, τη σκορδόσκονη, το πιπέρι και το vermouth. Βράζουμε για 1 λεπτό.
4. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τα υγρά από τις γαρίδες και τα όστρακα, ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση και προσθέτουμε τις γαρίδες και τα όστρακα.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια και σερβίρουμε ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στα λιγκουίνια.

Προηγούμενη Συνταγή 47 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.