1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε σκόρδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και το αλάτι. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλει φυσαλίδες. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα, το ζωμό και το λευκό κρασί. Το επαναφέρουμε στη φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Bράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη mozzarella, τα κρεμμύδια, το βασιλικό και το πιπέρι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς. 2. Απλώνουμε περίπου 1,5 φλυτζ από τη σάλτσα σε ένα αλάδωτο ταψί με κατάλληλο μέγεθος. Απλώνουμε 5 από τα (άβραστα) λαζάνια. Απλώνουμε το τυρί πάνω στα λαζάνια. Ρίχνουμε άλλο 1,5 φλυτζ σάλτσας και μετά βάζουμε άλλα 5 λαζάνια. Απλώνουμε το θαλασσινό πάνω στο στρώμα αυτό και από πάνω ρίχνουμε άλλο 1,5 φλυτζ σάλτσα. Καλύπτουμε με τα τελευταία 5 λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Αν θέλουμε, βάζουμε και 1/2 φλυτζ τριμμένο γκουντα ή εμμενταλ. 3. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο στους 180οc για 35 - 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά πριν τα κόψουμε.
Συνταγή 73 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!