1. Αναμιγνύουμε τις γαρίδες, την τεκίλα και το χυμό λεμονιού σε ένα μέτριο μπολ. Το σκεπάζουμε και το παγώνουμε για 2 ώρες. Στραγγίζουμε τις γαρίδες. 2. Χτυπάμε αυγά και νερό σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το σουσάμι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 3. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τις γαρίδες στο μίγμα του αυγού και μετά στο αλεύρι, αφαιρώντας τυχόν περισσευούμενο. 4. Βάζουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρό. Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Πετάμε το λάδι. 5. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λεμόνι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερο το και σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Βαθμιαία αναμιγνύουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χτυπάμε ανακατεύοντας. Πετάμε το λεμόνι. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε. 6. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Το κατανέμουμε σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες. Τέλος χύνουμε από πάνω τη σάλτσα και ρίχνουμε άνηθο για γαρνίρισμα. Σερβίρουμε.
Συνταγή 196 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!